找回密码
 立即注册
敏慧2454 新手上路

茶岸佳构民宿,四川泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司雅安泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司——每个“雪花瓣”都是一个取景框

2 / 837

1

主题

1

帖子

13

积分

新手上路

Rank: 1

积分
13
发表于 2021-5-5 08:42:23 | 显示全部楼层 |阅读模式
区位场地先容 | Site introduction

置身于茫茫绿海,修心于苍苍茶岸。

四川泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司盆地与青藏高原的过渡地带,有这么一处四时皆绿一年长青的万亩茶田。“茶岸”佳构民宿就座落其间。

项目位于四川泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司雅安泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司市名山区红星镇骑龙场。当地以茶山著名,南观万亩茶田秀美风景,北望川藏铁路绵亘奔腾。身处凹凸升沉的丘陵之间,具有跨越270度的绝佳景观。

Let’s set our mind free among the boundless green tea ocean.

Between the Sichuan Basin and Qinghai-Tibet Plateau, lies a hundred thousand acres of the tea field. A village named Qilong is famous for these tea fields, and the Green Bay Resort locates at the heart of this green ocean. In the south, the ten thousand acres of tea field have beautiful and gorgeous scenery. In the north, the Suchan-Tibet railway bridges fly across the mountains. Nestled among the rolling hills, it offers glorious views of over 270 degrees.

▼项目概览,general view


项目定位思考 | Project positioning

在景观条件优越的地理情况中,设想师不再采用外向化院落的传统郊区民宿的空间手段,而采用了大穿插、大面积通明化的外向型体量手段,从而使得客人置身修建这一美景的观察容器,最大化人对自然的体验与融入。

Surrounded by superior landscape views, the designer no longer adopts the traditional Chinese suburban instrument method to introverted courtyard,but uses the extraverted massing strategy of large scale function units penetrated and transparented each other. This method allows each block to become a frame of a great view. By maximizing the beauty of nature, the building itself becomes much more humble to the scenery.

▼万亩茶田,tea field


计划设想构想 | Design strategies

项目包括公共空间、客房空间、后勤及会议空间三个功用体块,总计一千七百余平方米。设想师奇妙地将三个体块以雪花型的方式穿插叠加,使得除后勤空间外的每一功用单元有跨越120度的景观面。三个体量的交点是全部修建内核中的空间关键,设想师将其掏空为三角形户外中庭,构成了以虚驭实的点睛之笔。围绕这一空间,构成凹凸、宽窄、收放、封锁与敞开的一系列空间变化,并展开全部修建的交通线。设想师摒弃了肆意360度通明化地观察自然景观,而将每一个雪花瓣变成取景框,有挑选、有目标地将分歧的景观体验赋予到每一处空间中。

▼场地平面图,site plan


The project consists of three functional blocks: public space, guest room space, service, and multi-function room, totaling over 1,700 square meters. The designer skillfully interlaced the three volumes in a snowflake pattern, so that each functional unit except the service space has a magnificent view of more than 120 degrees. The intersection point of three volumes is the spatial hub of the building. The designer hollowed out the intersection space into a triangular shape outdoor courtyard. Around this courtyard, a series of spatial changes of height, width, and closure provides different space experiences to the guests. Instead of observing the natural landscape with a 360-degree view in a glass building, the designer turns each snow petal into a telescope, selecting different scenery to each rear end.

▼顶视图:三个体块以雪花型的方式穿插叠加,top view: three volumes are skillfully interlaced in a snowflake pattern


▼修建表面,exterior view


▼每个雪花瓣都是一个取景框,each snow petal is a telescope


设想夸大塑造空间的多变与节奏:前台以两层通高空间起头,使得客人率先感遭到大标准空间的舒朗;之落后入上空带有连桥的一段细走廊,逐步将内部空间映入视线;进入中庭空间时,则经过室内室外、分歧高度的平台,构建立体的高空间,表现项目最丰富的一面;以后的水景与多功用厅前厅再次收窄走廊,为终极的酒廊空间停止飞腾前的铺垫;酒廊空间完全翻开,与坡地阅读区相连系,让空间最简,毫无遮拦地最大化其取景框的感化。

The design emphasizes rhythmic changes in space. It starts with the reception in the double-height luxury space. Then guests enter into a narrow corridor with a bridge above, which blocks the tea field view at the entrance area. At the core of the internal courtyard, a much more complex space with stairs, bridges, single-floor height, and double floor height intertwine together. After that, the waterscape and the lobby of the multi-function hall narrow the corridor again, which paves the way to the lounge space. The lounge space is fully opened, and combined with the sloping reading area to make the space as simple as possible and maximize the effect of the frame unimpeded.

▼中庭,atrium


▼水景与多功用厅前厅,the waterscape and the lobby of the multi-function hall


▼中庭俯瞰,overlook to the atrium


修建外立面不做过量雕饰,简洁的红色加玻璃幕墙配合茶田的翠绿,构成夺目标对照,将全部外景描画成为一片清新、舒爽的空气。

A facade of not over-decorated is adopted to this building. The simple solid white walls and transparent curtain glass walls form a striking contrast and emerge into the tea ocean.

▼立面细节,facade detailed view


室内以木色、红色和灰色为主,繁复温馨的气概,给客人带来归隐故乡的舒适感和质朴感。动物形状的小品繁复时髦,具有亲和力,给客人带来新奇与置身自然之感。

The interior color is mainly dominated by wood, white, and gray, in a relaxing and warm atmosphere. A selection of animal theme art works are spread into the resort, which surprises the guests and highlights the feel of nature.

▼室内公区,public area


一层客房连系修建形状设备错落的私密内院,餐厅外设备开放院落,在这里可以最洪流平的亲近自然,享用自然。泳池浮于茶田之上,南侧采用玻璃池壁,置身于此恍如畅游与于茶海当中,肆意享用翠绿的茶田、升沉错落的山丘、湛蓝无边的天空以及炊烟袅袅的村子。
Each guest room on the ground floor owns a private garden, and next to the lounge lies an open wooden deck for the public. The designer uses the height difference of the site to float the swimming pool on the tea field. The glass wall on the south side makes people feel as if they are swimming in the tea sea, enjoying the green tea field, the undulating hills, the endless blue sky, and the villages with smoke curling up.
▼客房内景,guest room




▼泳池,swimming pool


▼修建夜景,night view


▼首层平面图,plan level 1


▼二层平面图,plan level 2


项目称号:茶岸佳构民宿
设想方:北京泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司使然修建设想有限公司、
鲁尚靖、余帆、李寒、王一茹
项目设想 & 完成年份:2019年&2020年
主创及设想团队
主持修建师:杨楠
设想团队:金兑容、郎希、于涛、张松阳、白旭霞、李怡龙、任豫、程文、黎媛
项目地址:四川泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司省泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司雅安泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司市名山区红星镇骑龙村
修建面积:2071平方米
客户:四川泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司尚水希木旅游资本开辟有限公司
品牌:TOTO卫浴、纽恩泰空气能系统、成都泉州泉州鲜花饼有限公司鲜花饼有限公司八益家具
回复

使用道具 举报

0

主题

1

帖子

12

积分

新手上路

Rank: 1

积分
12
发表于 2021-5-5 08:42:44 | 显示全部楼层
转发了
回复

使用道具 举报

0

主题

1

帖子

12

积分

新手上路

Rank: 1

积分
12
发表于 2021-5-5 08:43:39 | 显示全部楼层
转发了
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

最好的茶叶都在这里

在这里,你可以找到最好的茶叶

多维度在线交流 新房独家优惠 线上预约线下线上

扫码下载APP
免费赠送红包